Pozostała żywność

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: od 0407 do 0409, 0502, od 0505 do 0508, 0510, 0511, od 0904 do 0910, od 1203 do 1208, 1210, 1211, 1502, 1503, od 1505 do 1518, 1521, 1522, od 1801 do 1805, od 2102 do 2104, 2106, 2209, 2301, od 2304 do 2308, 2501, 4101.
Obejmują one m.in. jaja, miód, szczecinę, kości i rdzenie rogów, skóry i pozostałe części ptaków, kość słoniową, koral, przyprawy korzenne, nasiona, tłuszcze, oleje, margarynę, kakao, drożdże, sosy, zupy i inne.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Pozostała żywność
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
-
Artykuł
The Polish Food Specialities Sector – raport PAIH
Według opublikowanego pod koniec czerwca raportu kwartalnego Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu pt…
ArtykułHalal: produkty i certyfikacja
Islam jest drugą pod względem liczby wyznawców religią świata. W ostatnich latach odnotowano wzrost …
-
Oferta wsparcia
Analiza potencjału eksportowego: poznaj swoje możliwości
Zwiększ swoje szanse na rozpoczęcie rozmów biznesowych z właściwymi partnerami biznesowymi.
Oferta wsparciaSpotkania B2B: poznaj swojego partnera biznesowego
Weź udział w skrojonych na miarę sesjach B2B w oparciu o znajomość lokalnej specyfiki biznesowej i s…