Egipt – mleko i przetwory mleczne tylko z certyfikatem halal
16.03.2023

31 marca upływa termin zwolnienia z obowiązkowej certyfikacji jako halal mleka i przetworów mlecznych eksportowanych do Egiptu. Oznacza to, że od 1 kwietnia 2023 r. wszystkie produkty mleczarskie przybywające do tego kraju muszą być już certyfikowane jako halal.
Zgodnie z Rozporządzeniem nr 35 z 2020 r. Prezesa Rady Ministrów Arabskiej Republiki Egiptu jedynym podmiotem uprawnionym do certyfikacji halal na potrzeby eksportu do Egiptu jest IS EG Halal.
Chęć certyfikacji należy zgłosić, wysyłając e-mail na adres: global@iseghalal.com
W przypadku pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu z Zagranicznym Biurem Handlowym PAIH w Kairze: jacek.grad@paih.gov.pl
- Wszystko
- Aktualności (327)
- Kalendarz (579)
-
Artykuł
Polsko-Afrykańskie Forum Gospodarcze – Konferencja w Zjednoczonych Emiratac…
28 marca br. w hotelu The Address Dubai Marina, ponad 400 przedstawicieli sektorów biznesu i nauki z…
ArtykułTAVOLA – Targi w Belgii
Między 20 a 22 marca w belgijskim mieście Kortrijk odbyły się targi branży spożywczej – TAVOLA. Targ…
-
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.