Pozostała żywność

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: od 0407 do 0409, 0502, od 0505 do 0508, 0510, 0511, od 0904 do 0910, od 1203 do 1208, 1210, 1211, 1502, 1503, od 1505 do 1518, 1521, 1522, od 1801 do 1805, od 2102 do 2104, 2106, 2209, 2301, od 2304 do 2308, 2501, 4101.
Obejmują one m.in. jaja, miód, szczecinę, kości i rdzenie rogów, skóry i pozostałe części ptaków, kość słoniową, koral, przyprawy korzenne, nasiona, tłuszcze, oleje, margarynę, kakao, drożdże, sosy, zupy i inne.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Pozostała żywność
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
-
Wydarzenie
Japanese Food and Beverage Days
Wirtualne spotkania b2b dla importerów z sektora spożywczego
WydarzenieStoisko PAIH na Natural & Organic Products Expo 2025
PAIH zaprasza do udziału w targach Natural & Organic Products Expo 2025, które odbędą się w dniach 1…
-
Wydarzenie
Stoisko PAIH na Natural & Organic Products Expo 2025
PAIH zaprasza do udziału w targach Natural & Organic Products Expo 2025, które odbędą się w dniach 1…
WydarzenieEksport żywności do Kanady – targi SIAL Canada 2025
Uczestnicząc w webinarium będzie można poszerzyć swoją wiedzę i dowiedzieć się, jak skutecznie zaist…
-
Oferta wsparcia
Kredyt dla banku nabywcy
Kredyt dla banku nabywcy umożliwia importerowi uzyskanie finansowania na zakup polskich towarów i us…
Oferta wsparciaKredyt dla nabywcy (buyer's credit)
Kredyt eksportowy udzielany jest zagranicznym spółkom – nabywcom polskich dóbr i usług – w ramach pr…