Egipt – mleko i przetwory mleczne tylko z certyfikatem halal
16.03.2023

31 marca upływa termin zwolnienia z obowiązkowej certyfikacji jako halal mleka i przetworów mlecznych eksportowanych do Egiptu. Oznacza to, że od 1 kwietnia 2023 r. wszystkie produkty mleczarskie przybywające do tego kraju muszą być już certyfikowane jako halal.
Zgodnie z Rozporządzeniem nr 35 z 2020 r. Prezesa Rady Ministrów Arabskiej Republiki Egiptu jedynym podmiotem uprawnionym do certyfikacji halal na potrzeby eksportu do Egiptu jest IS EG Halal.
Chęć certyfikacji należy zgłosić, wysyłając e-mail na adres: global@iseghalal.com
W przypadku pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu z Zagranicznym Biurem Handlowym PAIH w Kairze: jacek.grad@paih.gov.pl
- Wszystko
- Aktualności (862)
- Wiedza (429)
- Kalendarz (1640)
- Centrum Wsparcia (349)
-
Wydarzenie
Certyfikacja procesów recyklingu na Litwie
PAIH zaprasza na webinarium pt. „Certyfikacja procesów recyklingu na Litwie”, które odbędzie się 4 c…
-
Wydarzenie
Warsztaty dla firm z branży maszyn i urządzeń
Programy dotacyjne i wsparcie instytucjonalne rozwoju eksportu oraz ekspansji inwestycyjnej w polski…
WydarzenieSzanse eksportowe na Bałkanach dla firm z Podkarpacia
Praktyczne informacje na temat wymiany handlowej z krajami bałkańskimi – specyfika regionu i jego po…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.