Branża
      
  
Pozostała żywność

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: od 0407 do 0409, 0502, od 0505 do 0508, 0510, 0511, od 0904 do 0910, od 1203 do 1208, 1210, 1211, 1502, 1503, od 1505 do 1518, 1521, 1522, od 1801 do 1805, od 2102 do 2104, 2106, 2209, 2301, od 2304 do 2308, 2501, 4101.
Obejmują one m.in. jaja, miód, szczecinę, kości i rdzenie rogów, skóry i pozostałe części ptaków, kość słoniową, koral, przyprawy korzenne, nasiona, tłuszcze, oleje, margarynę, kakao, drożdże, sosy, zupy i inne.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
2021
				
					2022
				
					2023
							
														
																	
																												
									4 408,57 mln
								
																
																		
									
																						
																																																																															
											Wzrost 19% od 2020
									 
									
								
																				
											
														
																	
																												
									6 154,36 mln
								
																
																		
									
																						
																																																																															
											Wzrost 40% od 2021
									 
									
								
																				
											
														
																	
																												
									6 508,19 mln
								
																
																		
									
																						
																																																																															
											Wzrost 6% od 2022
									 
									
								
																				
									Przydatne kontakty
          Pozostała żywność
Raporty
Spis treściTable of contents