Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



Polskie specjalności żywnościowe

Wyślij Drukuj Pobierz dodał: Patrycja Operacz | 2018-04-26 14:30:56
branżowe programy promocji, polskie specjalności żywnościowe, poddziałanie 3.3.2, promocja gospodarki w oparciu o polskie marki produktowe, marka polskiej gospodarki, program operacyjny inteligentny rozwój, po ir, finansowanie, poddziałanie 3.3.3, wsparcie mśp w promocji marek produktowych, polska agencja rozwoju przedsiębiorczości, parp, wspracie msp, kowr, krajowy ośrodek wsparcia rolnictwa

Program promocji branży polskich specjalności żywnościowych - informacja dla przedsiębiorców

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa prowadzi stronę internetową dedykowaną Branżowemu Programowi Promocji polskich specjalności żywnościowych: polish-food-drinks.com.

 

Informacje o programie promocji.

Program promocji branży polskich specjalności żywnościowych opracowany został w ramach poddziałania 3.3.2 „Promocja gospodarki w oparciu o polskie marki produktowe - Marka Polskiej Gospodarki - Go to Brand” Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój (PO IR).

 

Udział przedsiębiorców w programie promocji sfinansowany zostanie ze środków poddziałania 3.3.3 „Wsparcie MŚP w promocji marek produktowych – Go to Brand” PO IR, za którego realizację odpowiada Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości.

 

W ramach programu opracowany został wykaz działań promocyjnych przeznaczonych dla przedsiębiorców, który uzupełniony został o tzw. działania ogólne promujące polską branżę polskich specjalności żywnościowych. Program promocji przygotowany został w taki sposób aby zapewnić komplementarność działań podejmowanych na rzecz promocji polskiego sektora polskich specjalności żywnościowych.

 

Adresaci programu promocji.

1. Program skierowany jest do Mikro, Małych i Średnich przedsiębiorców , którzy prowadzą działalność gospodarczą w ramach przynajmniej jednej z poniższych kategorii działalności (PKD 2007):

10.1 Przetwarzanie i konserwowanie mięsa oraz produkcja wyrobów z mięsa:

10.11.Z Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu,

10.12.Z Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu,

10.13.Z Produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego.

10.3 Przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw:

10.32.Z Produkcja soków z owoców i warzyw,

10.39.Z Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw.

10.4 Produkcja olejów i tłuszczów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego:

10.41.Z Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych,

10.42.Z Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych.

10.5 Wytwarzanie wyrobów mleczarskich:

10.51.Z Przetwórstwo mleka i wyrób serów.

10.6 Wytwarzanie produktów przemiału zbóż, skrobi i wyrobów skrobiowych:

10.61.Z Wytwarzanie produktów przemiału zbóż.

10.7 Produkcja wyrobów piekarskich i mącznych:

10.71.Z Produkcja pieczywa, świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek,

10.72.Z Produkcja wyrobów ciastkarskich,

10.73.Z Produkcja makaronów.

10.8 Produkcja pozostałych artykułów spożywczych:

10.82.Z Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych,

10.83.Z Przetwórstwo herbaty i kawy,

10.84.Z Produkcja przypraw,

10.85.Z Wytwarzanie gotowych posiłków i dań,

10.86.Z Produkcja artykułów spożywczych homogenizowanych i żywności dietetycznej.

11.0 Produkcja napojów:

11.07.Z Produkcja napojów bezalkoholowych; produkcja wód mineralnych i pozostałych wód butelkowanych.

 

Termin realizacji programu

5 kwietnia 2018 r. - 31 grudnia 2019 r.

 

Zasady udzielania wsparcia na udział w programie.

Przedsiębiorcy, mogą ubiegać się o wsparcie finansowe na pokrycie części kosztów działań promocyjnych, objętych programem zgodnie z katalogiem kosztów kwalifikowanych wykazanych w rozporządzeniu Ministra Infrastruktury i Rozwoju z dnia 10 lipca 2015 r. w sprawie udzielania przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości pomocy finansowej w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Dz. U. poz. 1027). Maksymalna łączna wartość wydatków kwalifikowanych, objętych wsparciem finansowym, nie może przekroczyć kwoty 1 mln zł.

 

Szczegółowe informacje nt. warunków udzielania wsparcia oraz przyjmowania wniosków w ramach poddziałania 3.3.3 PO IR, zostaną zamieszczone na stronie internetowej Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości w dniu ogłoszenia konkursu.

 

Działania promocyjne przewidziane w programie promocji dla przedsiębiorców

W zamieszczonym poniżej pliku znajdują się szczegółowe informacje na temat działań promocyjnych przewidzianych w programie promocji dla przedsiębiorców, w tym:

  • zakres obowiązkowych działań promocyjnych.
  • zakres wymaganych rodzajów działań promocyjnych.
  • zakres uzupełniających rodzajów działań promocyjnych.
  • działania promocyjne ogólne promujące całą branżę.

 


 

Ważne informacje

  • W razie pytań prosimy o kontakt z Departamentem Rozwoju Inwestycji Ministerstwa Przedsiębiorczości i Technologii.
  • Osoby zainteresowane programem branżowym polskich specjalności żywnościowych zapraszamy na stronę internetową dedykowaną programowi.
  • W dniu 25 kwietnia 2018 r. Ministerstwo Technologii i Przedsiębiorczości wprowadziło zmiany w Branżowym Programie Promocji specjalności żywnościowych. Osoby zainteresowane zapraszamy do zapoznania się ze zmianami w pliku zamieszczonym poniżej.



Czy ta informacja była pomocna?
TAK/NIE 0 0

Pliki do pobrania

BPP żywność 25.04.2018
pdf | 104,69 KB
Pobierz