Egipt – mleko i przetwory mleczne tylko z certyfikatem halal
16.03.2023

31 marca upływa termin zwolnienia z obowiązkowej certyfikacji jako halal mleka i przetworów mlecznych eksportowanych do Egiptu. Oznacza to, że od 1 kwietnia 2023 r. wszystkie produkty mleczarskie przybywające do tego kraju muszą być już certyfikowane jako halal.
Zgodnie z Rozporządzeniem nr 35 z 2020 r. Prezesa Rady Ministrów Arabskiej Republiki Egiptu jedynym podmiotem uprawnionym do certyfikacji halal na potrzeby eksportu do Egiptu jest IS EG Halal.
Chęć certyfikacji należy zgłosić, wysyłając e-mail na adres: global@iseghalal.com
W przypadku pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu z Zagranicznym Biurem Handlowym PAIH w Kairze: jacek.grad@paih.gov.pl
- Wszystko
- Aktualności (956)
- Wiedza (500)
- Kalendarz (1788)
- Centrum Wsparcia (350)
-
ArtykułWzmacniamy relacje polsko-francuskie
II Polsko-Francuskie Forum Gospodarcze zgromadziło przedstawicieli świata polityki i biznesu
ArtykułJapońskie inwestycje w województwie łódzkim
Japońskie inwestycje kolejnym impulsem dla rozwoju regionu
-
ArtykułWysokie kary we Francji, Niemczech i Belgii za nocleg w kabinie
Kiedy kierowca może dostać mandat za nocleg w kabinie i czy musi posiadać rachunki za pobyt w hotelu
-
WydarzenieStoisko PAIH na WorldFood Istanbul 2025
PAIH zaprasza do współtworzenia polskiego stoiska narodowego na międzynarodowych targach WorldFood I…
WydarzenieSektor motoryzacyjny w Meksyku – szanse i wyzwania
PAIH zaprasza na webinarium pt. „Sektor motoryzacyjny w Meksyku – szanse i wyzwania”, które odbędzie…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.