Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



Szkolenie IGI Food z praktycznych aspektów ekspansji gospodarczej firm z branży spożywczej na rynek USA

Wyślij Drukuj Pobierz dodał: WPHI Nowy Jork | 2017-11-02 19:37:45
szkolenie, branża spożywcza, rynek usa


IGIFC już po raz trzeci organizuje szkolenie dotyczące rynku amerykańskiego.
Szkolenie organizowane jest po to, aby pomóc Firmom branży spożywczej w skutecznym wprowadzaniu żywności na rynek amerykański.


Podczas szkolenia omówione zostaną następujące zagadnienia :
• czy już teraz warto opracować oznakowanie zgodne z nowymi przepisami czy poczekać do 2020 r.?
• czy na etykiecie musi być napis „Product of Poland”?
• jakie oświadczenia można stosować na produktach?
• czy można przygotować wspólną etykietę na rynek Polski i US? UK i US?
• czy jest możliwe uzyskanie wspólnego oznakowania na rynek US i Kanady?
• jak i gdzie sprawdzać czy dodatek jest dozwolony w produkcie?
• co oznacza status GRAS składnika?


W ramach szkolenia będziecie Państwo mieli szansę uzyskać wiedzę o przepisach oraz praktyczne umiejętności opracowywania etykiet i weryfikacji składu.


Uczestnicy otrzymają również listę przewodników dotyczących znakowania i składu żywności.


Do 30 listopada jest możliwość uzyskania rabatu 20%.


Szczegóły w załączeniu i na stronie : tutaj